Patru fosti primari ai municipiului au fost declarati Cetateni de Onoare

Patru fosti primari ai municipiului au fost declarati Cetateni de Onoare

În şedinţa ordinară a Consiliului Local al muncipiului Giurgiu de joi, 29 ianuarie, majoritatea consilierilor locali au aprobat acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru patru foşti primari ai municipiului Giurgiu. Este vorba despre Lucian Iliescu, Remus Tunaru, Cristian Marciu şi Nicolae Mărculescu. Propunerea a venit din partea primarului Nicolae Barbu, care a declarat că fiecare dintre cei patru a făcut ceva pentru municipiul Giurgiu, în perioade diferite dar şi dificile.
Edilul şef a amintit în discursul său câteva din realizările celor patru foşti primari, reprezentative pentru municipiul Giurgiu: Lucian Iliescu a reuşit printre altele să aducă echipa de Liga I Astra la Giurgiu, aducţiunea de gaze şi reabilitarea mai multor cartiere din municipiul Giurgiu .
“Nu cred că este cineva din această sală care a suferit mai mult ca mine, din pricina faptului că am intrat în campanie împotriva lui Lucian Iliescu. Dar nu are nicio legătură politică cu acordarea acestor titluri unor oameni care au lăsat ceva în urma lor.” – a mai spus Nicolae Barbu.
În plan edilitar în mandatul lui Remus Tunaru s-a început şi finalizat reabilitarea Căii Bucuresti (Soseaua Bucuresti). De asemenea, s-au stabilit Zilele Municipiului Giurgiu şi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe ca patron spiritual al oraşului.
Cristian Marciu a fost primul primar al municipiului Giurgiu, în primele cinci luni ale anului 1990, când a gestionat o perioadă dificilă cu un vid legislativ, când activitatea Primăriei era redusă practic doar la înregistrarea actelor de stare civilă. Cu toate acestea, în mai 1990 a organizat primele alegeri libere la Giurgiu.
Nicolae Mărculescu a primit post-mortem titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Giurgiu, fiind primul primar ales după revoluţie. I-au fost recunoscute meritele deosebite în ceea ce priveşte modul de organizare şi aplicare a Legii 18 – Legea Fondului Funciar.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Scutiri de la plata impozitelor si taxelor locale

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.